Nuo ko pradėti scriptint?
-
- Ar jis surinks 50 žinučių?
Nuo ko pradėti scriptint?
Sveiki, pasiryžau rimtai kibti prie scriptinimo mokymosi. Esu visiškai be žinių ir norėčiau, jog paaiškintumėte kokius man pirmus žingsnius reikia žengti, kad būčiau pasiruošęs mokytis tiesiog žiūrėdamas į sudėtą kodą ir panašiai.
Re: Nuo ko pradėti scriptint?
Susigalvok ką nori pasidaryti savo serveriui ar pan. Ir ieškok pavyzdžių bei nagrinėk juos.
-
bet juk aš beveik nieko nesuprantu tam kode, tai tikrai man padės mokintis?
Pradžioj sakyčiau reikia kažkiek nusimanyti apie c ar c++ programavimo kalbas (algoritmai, funkcijos ir t.t.), tada nagrinėti įvairiausius pluginus ir aiškintis jų veikimo principus (pradėk nuo paprastučių), vėliau bandyk pats kažką dėlioti. Kad žinočiau kaip padaryti vieną ar kitą aš naudoju http://www.amxmodx.org/doc/source/functions/index.htm (tas pats yra surašyta addons foldery, tik tiksliai nepamenu kur). Pats esu naujokas, bet tia man tikrai padeda.

Ką tu čia nusipezi. Tegu Pawn Language Tutorial skaito ir viskas, prie ko čia C ar C++...MPD wrote:Pradžioj sakyčiau reikia kažkiek nusimanyti apie c ar c++ programavimo kalbas (algoritmai, funkcijos ir t.t.)
Yra AlliedModders forume tutorialas irgi lygtai neblogas.
- rotosas
- Gana aktyvus vartotojas
Va. <--- SPAUSTI ČIA!!!
Vėliau nagrinėk įvairių pluginų source, aiškinkis kuri kodo dalis ką daro, vėliau bandyk redaguot pluginus, o dar vėliau gal ir savo sukursi ką nors. Tai va, pirma truputis teorijos, o vėliau begalybė praktikos ir po truputį išmoksi.
Vėliau nagrinėk įvairių pluginų source, aiškinkis kuri kodo dalis ką daro, vėliau bandyk redaguot pluginus, o dar vėliau gal ir savo sukursi ką nors. Tai va, pirma truputis teorijos, o vėliau begalybė praktikos ir po truputį išmoksi.
Last edited by rotosas on 2012 Nov 24 20:08, edited 1 time in total.

Jei padėjau, nepagailėk ir nepatingėk paspaust +KARMA.

-
dėkui jums visiems, kaip sakėt pasiskaitysiu tos teorijos ir siūsiuos visokius .sma, pažiūrėsiu jų sudėtį, paskui bandysiu pats ką nors padaryti.
Šiaip pawn labai panaši kalba į c ar c++.hleV wrote:Ką tu čia nusipezi. Tegu Pawn Language Tutorial skaito ir viskas, prie ko čia C ar C++...MPD wrote:Pradžioj sakyčiau reikia kažkiek nusimanyti apie c ar c++ programavimo kalbas (algoritmai, funkcijos ir t.t.)

- aaarnas
- Vyr. diskusijų administratorius
Pirma čia pasiskaitinėji: http://www.amxmodx.lt/viewforum.php?f=15
Rasi visu reikiamus pagrindus lietuviškai. Po to į alliedmods sudėtingesniems dalykams.
Rasi visu reikiamus pagrindus lietuviškai. Po to į alliedmods sudėtingesniems dalykams.
Palikau CS pasaulį ;/ . Nebepasiekiamas.
-
- Gana aktyvus vartotojas
Kuom tau panaši? Kad yra sąlygos "if" "else if" ar kiti esminiai dalykai, kurie yra visose programavimo kalbose?MPD wrote:Šiaip pawn labai panaši kalba į c ar c++.hleV wrote:Ką tu čia nusipezi. Tegu Pawn Language Tutorial skaito ir viskas, prie ko čia C ar C++...MPD wrote:Pradžioj sakyčiau reikia kažkiek nusimanyti apie c ar c++ programavimo kalbas (algoritmai, funkcijos ir t.t.)
ISVYKES