Lietuviško radės
Lietuviško radės
Sveiki, kaip reikia padaryti kad serveryje rodytu lietuviškas raides? Mačiau ant kelių serveriu taip yra.
- aaarnas
- Vyr. diskusijų administratorius
Re: Lietuviško radės
Pirma, pluginas turi palaikyti multilangual (t.y. visi žodžiai turi būti txt failiuke). Nemėginau ar veikia rašant pačiame plugine.
Tą failiuką reikia išsaugoti uft8 formatu. Parašyti jame tekstą lietuviškomis raidėmis ir veikia.
Tą failiuką reikia išsaugoti uft8 formatu. Parašyti jame tekstą lietuviškomis raidėmis ir veikia.
Palikau CS pasaulį ;/ . Nebepasiekiamas.
O kaip išsaugoti UTF-8 formatu?
Spaudi File -> Save As ir apaciuoje bus Encoding ANSI (tikriausei), tai keiti ji i UTF-8. Jeigu pas tave ne win7, tai kazkaip panasei irgi turi buti.
-
- Gana aktyvus vartotojas
Gal ir ne man cia rasyt, gal baisiai nuvaziuosiu i sona, bet sakau kaip man atrodo ir kaip vienoje alliedmodder temoje sake: plugine parasai norima lietuviska raide, cse gausis kazkoks tai hieroglifas. Ta hieroglifa nusikopijuok ir plugine irasyk vietoje lietuviskos raides. Turetu gautis atvirkstine funkcija. Tik neuzsipulkit, tie kurie baisiai protingi, kad as nieko nesuprantu ir komentuoju, tai visai nebutina. Dekui.
ISVYKES
- psychical
- Viršininkas
Sito paprastai su notepad nepadarysi... Reikia kokio notepad++ va su juo tai yra sita funkcijanewb wrote:Spaudi File -> Save As ir apaciuoje bus Encoding ANSI (tikriausei), tai keiti ji i UTF-8. Jeigu pas tave ne win7, tai kazkaip panasei irgi turi buti.
O tu bent bandei ?psychical wrote:Sito paprastai su notepad nepadarysi... Reikia kokio notepad++ va su juo tai yra sita funkcija

Tokio dalyko kaip konvertavimas is heroglifu i lt raides nera, nebent keiciant koduote.
- aaarnas
- Vyr. diskusijų administratorius
Tiesiog išsaugai .txt failiuką UTF8 koduote ir TIK TADA rašai lt raides ir išsaugai. Nes jei rašysi ANSI koduotėje, tai tau nieko nerodys.
Jei notepad++ turit, tai su juo galima padaryti. Ten yra tokia koduotė UTF-8 without BOM.
Be to nepamirškit, jei dabar išsaugosit tarkim zombieplague.txt failą UTF8 koduote, tai daugelio kalbų nematysit, nes ten su tais kažkokiais simboliais padaryta, kur ir man pačiam neaišku kas per velniava
Jei notepad++ turit, tai su juo galima padaryti. Ten yra tokia koduotė UTF-8 without BOM.
Be to nepamirškit, jei dabar išsaugosit tarkim zombieplague.txt failą UTF8 koduote, tai daugelio kalbų nematysit, nes ten su tais kažkokiais simboliais padaryta, kur ir man pačiam neaišku kas per velniava

Palikau CS pasaulį ;/ . Nebepasiekiamas.
Nebent sukurti nauja insert faila zombieplagueLT.txt ir ten sudeti LANG su utf8