Programuotojai

Kalbos apie viską kas nesusiję su kitais forumais.
hleV
AMX Mod X ekspertai

Re: Programuotojai

Post by hleV »

Nu jei mane imt kaip pavyzdį, tai aš atėjau į univierą su AMXX skriptinimo žiniom... ir nifigą nepaprogramavau. Iš pradžių buvo C++ įvadas, ten tai dar dar. Bet prasidėjo C++ klasės ir man viskas tuo pasibaigė. Ką jau kalbėt ten apie kokius Java, Assembler, HTML, PHP. Apie aukštąją matieką išvis gal patylėsiu.
Žodžiu siekiant tapt kažkokiu tai programeriu, reiktų pasimt normalią programavimo kalbą ir su ja dirbt, nes AMXX ir buvo sukurtas lengvesniam būdui skriptinti HL žaidimus/modus. Bet jei nori juos programuot, gali kurt Metamod/AMXX modulius su C++.

O AMXX išmokau tiesiog redaguodamas jau sukurtus plugin'us, nes vis reikdavo kažką juose pakeist/dadėt/išimt.
Image ← RIP best userbar
DISKUSIJA: KIETAS PLUGIN'O UŽSAKOVAS
Privačios pagalbos neteikiu!

Tetusis

Post by Tetusis »

hleV wrote:Nu jei mane imt kaip pavyzdį, tai aš atėjau į univierą su AMXX skriptinimo žiniom... ir nifigą nepaprogramavau. Iš pradžių buvo C++ įvadas, ten tai dar dar. Bet prasidėjo C++ klasės ir man viskas tuo pasibaigė. Ką jau kalbėt ten apie kokius Java, Assembler, HTML, PHP. Apie aukštąją matieką išvis gal patylėsiu.
Žodžiu siekiant tapt kažkokiu tai programeriu, reiktų pasimt normalią programavimo kalbą ir su ja dirbt, nes AMXX ir buvo sukurtas lengvesniam būdui skriptinti HL žaidimus/modus. Bet jei nori juos programuot, gali kurt Metamod/AMXX modulius su C++.

O AMXX išmokau tiesiog redaguodamas jau sukurtus plugin'us, nes vis reikdavo kažką juose pakeist/dadėt/išimt.
Kaip ir as, bet aisku man iki taves toli, as su csx,fakemeta,orpheu ir dar daug moduliu dirbti efektyviai nemoku, taip amxx yra tikrai naudingiau pvz geriau negu mokintis kazkoki mirusi pascali kurio aisku desto bent jau kitiems aisku mus nuo 8klases jau su c++ mokino, tai vistiek iki tam tikros ribos, nes visalaika sedi kazkokiuose remuose ir zaidi su tom paciom funkcijom yra bevertis reikalas jei nori tobuleti programavime...

aaarnas
Vyr. diskusijų administratorius

Post by aaarnas »

Tetusis wrote:Kaip ir as, bet aisku man iki taves toli, as su csx,fakemeta,orpheu ir dar daug moduliu dirbti efektyviai nemoku, taip amxx yra tikrai naudingiau pvz geriau negu mokintis kazkoki mirusi pascali kurio aisku desto bent jau kitiems aisku mus nuo 8klases jau su c++ mokino, tai vistiek iki tam tikros ribos, nes visalaika sedi kazkokiuose remuose ir zaidi su tom paciom funkcijom yra bevertis reikalas jei nori tobuleti programavime...
Paskalis pažangesnė kalba nei pawn. Esmė, kad reikia būti maksimalių pažiūrų ir būti susipažinus su kiek įmanoma daugiau. Tuo pačiu pascal ar tuo pačiu asembleriu. Nes tai padeda ne tik daug greičiau atlikti realų darbą, bet ir atlikti jį gerai.

Panaši problema kaip pas hlev. Po amxx su procedūriniu programavimu jokių problemų, net su pointeriais. Va objektinis tai reikia jau galvą palaužyt.
Palikau CS pasaulį ;/ . Nebepasiekiamas.

Post Reply